Prachtige liedkunst in de ‘huiskamer’ van de Vrienden

Met ruim honderd muziekliefhebbers genoten we op zondagmiddag 23 oktober van een mooi en ‘traditioneel’ Vriendenconcert in de prachtige Kleine Zaal van De Vereeniging, na de vorige drie Vriendenconcerten in de Grote Zaal. In de intieme en kamermuzikale sfeer van de Kleine Zaal luisterden we vol aandacht naar liedkunst van hoog niveau.

Sopraan Nikki Treurniet en pianiste Andrea Vasi kregen voor hun optreden niets dan lof toegezwaaid: prachtige vertolkingen van de liederen van Debussy, Britten en Schumann door deze twee jonge, enthousiaste en goed op elkaar ingespeelde musici. Met het warme timbre van Nikki’s stem en de veelzijdige en subtiele begeleiding van Andrea’s pianospel creëerden zij een rijke waaier aan stemmingen, van verfijnde poëzie tot uitgelaten vrolijkheid, van stille contemplatie tot romantisch verlangen. De middag werd besloten met een toegift, het prachtige ‘Im Frühling’ van Franz Schubert. Ook al was het buiten onmiskenbaar herfst, binnen in de Kleine Zaal was het publiek zonder meer in een voorjaarsstemming na dit concert.

Het enthousiasme werd gedeeld door Nikki en Andrea zelf. Een optreden in de Kleine Zaal blijkt voor musici altijd weer een speciale ervaring, zo ook nu. Bovendien waren ze blij weer eens een liedrecital te geven, daarvoor zijn in de reguliere concertprogrammering toch maar weinig mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.