Camerata RCO in Concertgebouw de Vereeniging

Kamermuziek van Ralph Vaughan Williams, Richard Strauss en Ernö von Dohnányi

Op zondag 22 november traden musici uit het Koninklijk Concertgebouw Orkest op in het najaarsconcert van de Vrienden. Op het programma van het concert staan prachtige kamermuziek van de Engelse componist Ralph Vaughan Williams, de Hongaarse componist Ernö von Dohnányi en een bewerking voor kamermuziekensemble van Richard Strauss’ beroemde Vier letzte Lieder, geschreven door Bob Zimmerman. Het was een uitzonderlijk concert, niet in de laatste plaats vanwege de bijzondere versie van de Vier letzte Lieder, maar ook vanwege de twee andere werken: onbekende maar prachtige muziek. Een ontdekkingsreis!

Camerata RCO is een kamer-muziekensemble dat optreedt in variërende bezettingen. In Nijmegen kwam de bekende sopraan Judith van Wanroij met het ensemble mee voor de uitvoering van de Vier letzte Lieder.

Uitgevoerd werden:

Ralph Vaughan Williams – Kwintet in D, voor klarinet, hoorn, viool, cello en piano

Richard Strauss / Bob Zimmerman (arr.) – Vier letzte Lieder

Ernö von Dohnányi – Sextet in C voor klarinet, hoorn, viool, altviool, cello en piano

De Vrienden van Concertgebouw De Vereeniging organiseerden dit concert met veel steun van de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek.

Aan het begin van het concert werd het eerste exemplaar van het boek “Horen, zien, beleven: Concertgebouw De Vereeniging 1915-2015” aangeboden aan burgemeester Bruls van Nijmegen. Die avond was het voor de gereduceerde prijs van € 19,- te koop. De prijs van € 19,- blijft dezelfde voor leden van de Vrienden. De reguliere verkoopprijs is € 25,-. Dit prachtige boek is te bestellen bij de secretaris (via secretaris@vriendenvereeniging.nl) of op deze bestelpagina.

Na bestelling en ontvangst van de betaling ontvangt u het boek thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.