Vrienden van het Concertgebouw De Vereeniging te Nijmegen

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Welkom bij de Vrienden van de Vereeniging te Nijmegen

Concert 22 november 2015

E-mailadres Afdrukken PDF

Camerata RCO in Concertgebouw de Vereeniging

Kamermuziek van Ralph Vaughan Williams, Richard Strauss en Ernö von Dohnányi

Op zondag 22 november traden musici uit het Koninklijk Concertgebouw Orkest op in het najaarsconcert van de Vrienden. Op het programma van het concert staan prachtige kamermuziek van de Engelse componist Ralph Vaughan Williams, de Hongaarse componist Ernö von Dohnányi en een bewerking voor kamermuziekensemble van Richard Strauss’ beroemde Vier letzte Lieder, geschreven door Bob Zimmerman. Het was een uitzonderlijk concert, niet in de laatste plaats vanwege de bijzondere versie van de Vier letzte Lieder, maar ook vanwege de twee andere werken: onbekende maar prachtige muziek. Een ontdekkingsreis!

Camerata RCO is een flexibel kamermuziekensemble dat optreedt in variërende bezettingen. In Nijmegen kwam de bekende sopraan Judith van Wanroij met het ensemble mee voor de uitvoering van de Vier letzte Lieder.

Uitgevoerd werden:

Ralph Vaughan Williams – Kwintet in D, voor klarinet, hoorn, viool, cello en piano

Richard Strauss / Bob Zimmerman – Vier letzte Lieder

Ernö von Dohnányi – Sextet in C voor klarinet, hoorn, viool, altviool, cello en piano

 

De Vrienden van Concertgebouw De Vereeniging organiseerden dit concert met veel steun van de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek.

 

 

Aan het begin van het concert werd het eerste exemplaar van het boek "Horen, zien, beleven: Concertgebouw De Vereeniging 1915-2015" aangeboden aan burgemeester Bruls van Nijmegen. Die avond was het voor de gereduceerde prijs van 19 Euro te koop. De prijs van 19 Euro blijft dezelfde voor leden van de Vrienden, ze kunnen het bestellen bij de secretaris (via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) of via de bestelpagina die binnenkort elders op deze site verschijnt.

Niet-leden betalen de normale prijs van 25 Euro, ook via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via de bestelpagina te bestellen.

Na bestelling en ontvangst van de betaling ontvangt u het boek thuis.

Er is ook een aanbod van boek samen reductie op het lidmaatschap voor het jaar 2016! 

Wie zijn online

We hebben 3 gasten online